Risk 1

Riskettan

Risk utbildning – Del 1 för bil

Riskettan är en teoretisk kurs på cirka 3 timmar som består av en föreläsning. Det ingår också diskussioner och övningar där det krävs att du deltar aktivt för att bli godkänd.

Vad som ingår i riskutbildning del 1:

  • Hur olika slags distraktioner som medpassagerare, mobiltelefoner, trötthet och stress påverkar dig som förare.
  • Regler för rattfylleri, droger och trötthet i trafiken.
  • Hur attityder och beteenden påverkar dig som bilförare.
  • Vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

  • Olycksbenägenhet och statistik hos demografiska grupper, som kvinnor och män, yngre och äldre.

Målet med kursen är att du ska bli medveten om vilka risker som finns och vilket ansvar du faktiskt har i trafiken. Du ska också bli medveten om dina egna åsikter och värderingar, vilket påverkar hur du hanterar olika trafiksituationer.

 

När under utbildningen ska jag gå kursen?

Den här kursen kan du i stort sett göra när du vill under din körkortsutbildning. Det som är viktigt att tänka på är att den måste vara genomförd innan du kan göra ditt teoriprov.

Utbildningen är också giltig i 5 år om du av någon anledning behöver ta en paus med din körkortsutbildning. Hinner du inte ta ditt körkort inom fem år efter Risk 1 behöver du anmäla dig till ett nytt kurstillfälle för att fräscha upp dina kunskaper.

 

Pris för Riskettan

Priset för Riskettan kan variera beroende på var du väljer att ta kursen. Vi erbjuder förmånliga priser på alla våra kurser, kursmoment och även för vårt kursmaterial.

Det är viktigt att komma ihåg att denna kurs är en investering i din säkerhet och i säkerheten för andra trafikanter. Att förstå trafikregler och farorna på vägen är avgörande för att undvika olyckor och skador. Priset du betalar är dessutom en liten kostnad i jämförelse med de långsiktiga fördelarna med att vara en säker förare.

 

Translate »
Scroll to Top